Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τα journals της οικογένειας Tippit

Τον προηγούμενο μήνα, έφτιαξα τρία journals, για τρία παιδιά που  - μαζί με την οικογένεια τους - θα γυρίσουν τον κόσμο για ένα χρόνο. Ασία, Αφρική , Ευρώπη, Αυστραλία..... θα είναι μια απίστευτη εμπειρία ζωής , αφού πρακτικά θα ακολουθήσουν τα βήματα του Φινέα Φογκ (Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες - Ιούλιος Βερν), αλλά με μοντέρνα μέσα και για 360+ ημέρες!

Όχι ότι μου τρέξαν τα σάλια όταν ο μπαμπάς τους μου είπε τι σκοπό θα είχαν τα βιβλία που θα έφτιαχνα στα παιδιά του. Α μπα καθόλου. 

Όμως ήταν σαν να ταξίδεψα λίγο μαζί τους, όταν εκτός από το artwork, σκεφτόμουνα πώς πρέπει να φτιάξω τα journals για να αντέξουν τα αεροπλάνα, τη ζέστη της ερήμου, τα κρύα της στέπας και τα παιδικά χέρια για τα οποία προορίζονταν. 

Μη γελάτε καθόλου, αφού τα βιβλία ήταν από πάντα απόλυτα συνυφασμένα με το περιβάλλον για το ποίο προορίζονταν, και όχι κατά τύχη. Σκεφτείτε πχ τα εξώφυλλα των Γιαπωνεζικων βιβλίων πόσο λεπτά ήταν σε αντίθεση με τα σκληρά ξύλινα ή δερμάτινα εξώφυλλα των βορειοΕυρωπαίων της αντίστοιχης περιόδου. Ή τα λεπτά  μεταξωτά νήματα με τα οποία έραβαν οι Άραβες που ζούσαν σε ξηρά κλίματα, σε αντίθεση με τα λινά κερωμένα που χρησιμοποιούσαν οι γεμάτοι υγρασία βόρειοι λαοί.  Δεν θα σας κουράσω άλλο, αλλά πιστέψτε με, όλα αυτά και μερικά ακόμα, είναι παράγοντες που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του, όταν φτιάχνει ένα journal που προορίζεται να γυρίσει τον κόσμο!










Παιδιά σας εύχομαι καλά ταξίδια και μια ασφαλή και χαρούμενη επιστροφή, με ένα απίστευτο χρόνο εμπειρίας στην πλάτη σας



3 σχόλια:

  1. Αντε καλε που σου τρεξαν τα σαλια!απλα καθημερινα πραγματα !τι ωραιο δωρο που προσφερουν στα παιδια τους!δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο!τα δε journal απλα τελεια το ενα καλυτερο απο το αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι φοβερη χειρονομία από γονεις!!!!!!!!!!Και η υλοποιηση της ιδέας ομως φανταστικη!!!Τελεια τα journals!!!!!Είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιασουν τα παιδιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικά τα journals! Ειδικά το τελευταίο μου αρέσει περισσότερο. Το γύρο του κόσμου σε ένα χρόνο? Φαντάζομαι ότι θα είναι φανταστική εμπειρία για όλη την οικογένεια... Μπράβο για το εγχείρημα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή